Toucan
Výroba rumů z čerstvé šťávy cukrové třtiny Toucan má více než stoletou tradici rumové palírny Saint Maurice, která se nachází poblíž rovníku ve Francouzské Guianě. Jedná se prakticky o jedinou destilérii na tomto území. Právě Francouzská Guyana má jedinečné přírodní podmínky pro pěstování cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Jedinečnost také udává velká řeka Maroni, která předává místu pěstování obzvláště příznivou půdu bohatou na živiny.
Pro výrobu rumů Toucan se využívá ušlechtilá odrůda třtiny „saccharum offcinarum“, která je charakteristická odolnými stonky, vysokou rychlostí růstu a zejména její výraznou sladkostí. Sklizeň probíhá výhradně ručně, a to vždy na konci vegetačního období, kdy stonky obsahují nejvíce cukru. Právě ruční selekce těch nejlepších stonků cukrové třtiny zajišťuje tu nejvyšší možnou kvalitu. Kromě prvotřídního výrobního procesu je využito také velmi dlouhé oddýchání rumů po destilaci, a to po dobu více jak 6 měsíců. Tento postup má výrazný vliv na celkový charakter unikátních rumů Toucan.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem