Rémy Martin
Sláva Rémy Martin House začala již v roce 1724, kdy byl tento koňak založen mladým vinařem, panem Rémy Martinem. Roku 1738 byl tento koňak oceněn francouzským králem Ludvíkem XV., který mu jako jedinému dovolil založit další vinice navzdory zákonu, který jejich rozšiřování již neumožňoval. Roku 1848 uvedl Rémy Martin první koňak s označením "Fine Champagne Cognac". O 22 let později byl uveden mýtický symbol "Centaur", který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.
První - jeden z nejdůležitějších kroků - je výběr hroznů ze dvou nejkvalitnějších oblastí Cognacu - Grand a Petite Champagne. Po dvojnásobné destilaci révového vína, které je nejprve velmi jemně lisováno, se destilát nechává stařit v dubových sudech, díky nimž získává charakteristickou barvu a aroma. Pro jejich výrobu se používají výhradně duby z oblasti Limousine s průměrným stářím dubu více jak 100let. Blend master, který je školený po celý svůj profesní život, míchá (blenduje) jednotlivá eaux-de-vie, která dosáhla požadovaného stáří, tak aby dosáhl konzistentní vytříbené chuti koňaku Rémy Martin a vyjádřil dokonalou harmonii širokého spektra aroma a chuti.
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem