Moko rum
V roce 1869 se dva bratři z Bordeaux, Ernest a Maiurice Lasserre, rozhodli vytvořit rumovou novinku pod názvem MOKO.
V první řadě se bratři zaměřili na kvalitu, vybírali pouze exkluzivní rumy z Martiniku a Jamajky, u kterých výrazně zdokonalili techniku destilace a především jejich staření v sudech. Takto přinesli na trh nový rumový zážitek, který s rumem nebyl v té době vůbec spojován. Rum byl spíše chápán jako levný námořnický destilát.
Moko se stal rychle úspěšným brandem na poli prémiových destilátu. Bohužel v roce 1960 potkali destilérku těžké časy a Moko rum zanikl. Až v roce 2017 Philippe Peyrat a jeho děti, Clémence a Edouard, přímí potomci Enesta Lasserre, využívají jejich dlouholetých zkušeností z výroby vín a destilátu a oživují zaniklou značku rumu Moko. Inovovali všechny metody jejich předků a opět přinášejí na trh unikátní prémiový rum.
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem