Metaxa
Spyros Metaxa si vytkl za cíl dosáhnout takové úrovně jemnosti a aromatické intenzity, jaké u lihovin ještě nikdo nedosáhl. Ke splnění svého snu si razil vlastní, původní cestu. Vymykal se konvencím a podstupoval rizika. A vytvořil nápoj plný života a energie a přitom hladký na patře – opravdové potěšení pro smysly. Nápoj, jemuž dal své jméno: Metaxa. Od roku 1888 je odkazem zakladatele také styl Metaxa. Dnes tento styl uvádí v život Společnost Metaxa, vždy věrna původnosti, energii a odvaze riskovat, vlastnostem, jimiž se zakladatel tohoto stylu vyznačoval.
Jak vzniká tento jemný nápoj jantárové barvy? Nejprve proběhne dvojitá destilace hroznů tří odrůd vyzrálých pod řeckým sluncem. Poté se destilát staří v ručně vyráběných dubových sudech z francouzské oblasti Limousin. Po dosažení požadované zralosti (označované počtem hvězdiček) nastává mistrovská práce Metaxa mastera, a to sladění jednotlivých eaux-de-vie pro dosažení unikátní a konzistentní chutě. Následně se destilát míchá s archivními muškátovými víny z egejských ostrovů Samos a Limnos a s tajnou směsí bylin a koření (např. extrakt z okvětních plátků růže). Pro dosažení výsledné jemné chuti se Metaxa, ještě před stáčením do lahví, nechává půl roku dozrát v sudech. Zrání tohoto produktu trvá po dobu pěti let.
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem