Favraud
Koňak Favraud se vyrábí z koňakových lihů získávaných z vinic sub-regionu Grand Champagne, Petit Champagne a Fins Bois, které patří SAS Les VIGNOBLES REUNIS-ROULLET. Využití koňakových lihů z vlastních vinic ve výrobě je velmi vzácným jevem mezi výrobci koňaku, což zaručuje vysokou kvalitu nápoje. Jak říká legenda, od začátku 50. let XIX st. budoucí zakladatel koňakového domu Favraud Jean Favraud přistoupil ke kupážování vlastního koňaku. Při výrobě tohoto nápoje Jean Favraud používal líh získaný z hroznů vypěstovaných ve vlastních vinicích rodinného statku Favraud - Château de Souillac v provincii Cognac.
Koňakový dům vyrábí koňaky kategorií VS, VSOP a XO. Výrobní koňakový podnik má všechna vybavení a zařízení, nádoby a sklady potřebné pro péči o vinice, sklizeň hroznů, vinifikaci, destilaci a zrání koňakových lihů. Destilace se provádí v pěti periodických destilačních přístrojích.
Koňakový líh zraje v dubových sudech o objemu 400 l. Každoročně se vyměňuje více než 20% sudů. Celkem má koňakový podnik více než 200 sudů.
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem