Anton Kaapl
Lihovar Anton Kaapl – vznikl v roce 2018 na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů v jihočeských Jílovicích. Jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz“.
V tomto mladém lihovaru pro vás s láskou připravují zcela výjimečné a jemné destiláty. Vychází z originálních rodinných receptur, které jsou spolu s moderní technologií neustále doplňovány o nové poznatky. Vyrábí se zde pouze kvalitní přírodní alkohol z ovoce ředěný demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Celý proces, od výběru a zpracování ovoce, přes kvašení, několikastupňovou destilaci, zrání v nerezových nádržích, lahvování, až po expedici, probíhá pod osobním dohledem majitelů.
V současné době mají v portfoliu 6 druhů ovocných destilátů a 1 destilát ze speciální zakvašené pivní mladiny. Aktuálně se připravuje a již zraje „zdrvavá“ jablkovice s macerovanými medovými víčky obsahující mateří kašičku, propolis, pyly a med. Vše jen pro mlsné jazýčky.
Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem