Jedinečný silný slad, který kombinuje vanilku s americkými dubovými tóny a uvolňuje fantastickou paletu sladových chutí. Zraje po dobu 5 let v sudech po sherry. Dokonalá whisky na uvolnění pro ty, kteří se chtějí ponořit do něčeho nového.
Whisky Akashi je jedinou whisky na světě, kterou vyrábí Toji (velký mistr v umění výroby saké) implementací metod výroby saké do procesu výroby whisky.
Akashi Meisei Blended Japanese Whisky je japonská míchaná whisky, která se skládá z malt a obilných whisky z palírny Eigashima Distillery. Zrání probíhá v sudech po bourbonu a sherry po dobu 3 let. Whisky má světle zlatavou barvu a lehkou, ovocnou chuť s tóny vanilky, karamelu a citrusů.
Vůně:
Svěží a ovocná vůně s tóny vanilky, karamelu, jablek, hrušek, citrusů a květin.
Chuť:
Lehká a ovocná chuť s tóny vanilky, karamelu, jablek, hrušek, citrusů a obilnin. Dochuť je krátká a sladká.
Doporučené servírování:
Akashi Meisei Blended Japanese Whisky si nejlépe vychutnáte čistou, s trochou vody nebo s ledem. Můžete ji také použít do míchaných nápojů.
O značce Akashi
Značka Akashi byla založena v roce 1888 a je jednou z nejstarších palíren whisky v Japonsku. Palírna Eigashima Distillery se nachází v prefektuře Hyogo, která je známá pro svou produkci kvalitní whisky.