Panama Pacific Rum 9yo 47,3% 0,7l
Kód: 7800Související produkty
Detailní popis produktu
Charismatický blend rumů Panama Pacific. Všechny rumy v celkovém blendu zrály minimální po dobu 9 let. Nejprve 3 roky v sudech po bourbonu a následně 6 let v sudech po Tennessee a Canadian rye whiskey. Tyto sudy nebyly předem vypáleny, ale pomalu toastovány. Díky tomu vzniká co nejlepší interakce mezi dubových dřevem a rumem. Souhra mezi těmito sudy udržuje požadovanou rovnováhu mezi vnitřními vlastnostmi rumu a vlastnostmi použitých dubových sudů.
Tento rum vyniká svojí typickou barvou jantaru se zlatavými odlesky. Pro tento rum jsou charakteristické tóny máslového karamelu a vanilkového krému společně s tóny sultánek, sušených třešní a meruněk. Sladkou vůní doplňují tóny strouhaného kokosu a pečených banánů. Jemná, ale výrazná chuť je zakončena zřetelným dubovým závěrem.
Původ: Panama
Stáří: minimálně 9 let
Barva: jantarová se zlatavými odlesky
Vůně: máslový karamel, vanilka, sultánky, sušené těšně, meruňky, kokos, pečené banány
Chuť: jemná a výrazná, zřetelný dubový charakter
Na zdraví!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Panamá-Pacific Rum je značka španělského typu rumů vyrobených z melasy cukrové třtiny v lihovaru San Carlos v provincii „Provincia de Herrera“ v Panamě. Celoroční horké a vlhké podnebí této krásné středoamerické země dosahuje průměrných teplot až 35 °C a nabízí tak dokonalé prostředí nejen pro zrání těchto rumů, ale také pro produkci cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Veškerý proces výroby je pod pečlivým dohledem týmu kontroly kvality a samotných mistrů rumu.
Hlavním znakem rumů Panama Pacific Rum je skutečný věk zrání, který je vyznačen na etiketě každého jednotlivého rumu. Žádný z rumů tak není naplněn do láhve, dokud zcela nedosáhne stanoveného věku. Věkové prohlášení společnosti Panamá-Pacific udává vždy nejmladší rum v blendu daného rumu, tedy nejen jeho část. Výroba rumů Panama Pacific začíná v panamské provincii „Provincia de Herrera“. Sklizeň cukrové třtiny probíhá během její optimální zralosti. Po sklizni se maximálně do 12 hodin extrahuje čerstvá šťávy z cukrové třtiny. Díky rychlému zpracování si třtina zachovává svoji prvotřídní kvalitu a zejména svoji čerstvou sladkost. Třtinová šťáva se poté pomocí krystalizace odpaří na bohatou a sladce lahodnou melasu. Do melasy se přidají kvasnice extrahované z ananasů, aby se cukry fermentovaly na nízkoalkoholickou kaši a mohla tak následovat destilace. V souladu s tradicí rané výroby rumu původně uplatňovanou na Kubě, se třtinová kaše destiluje v historické měděné koloně „Coffey cooper column still“. Pro plnější chuť a bohatší charakter rumů se alkohol destiluje na nižší hodnoty, než je tomu u většiny rumových palíren. Po destilaci je čerstvý rum uložen do použitých sudů po bourbonu z Kentucky a to na dobu minimálně 3 let. Po této době dochází k důkladné analýze, aby se zjistila integrita pro rumy s potenciálem dlouhodobého staření. Vybrané rumy jsou následně umístěny do sudů po prémiové Tennessee a Canadian rye whiskey. Tyto sudy nejsou předem vypáleny, ale pomalu toastovány. Díky tomu předávají výsledným rumům krásné máslové, vanilkové a karamelové tóny. Společně s původními tóny cukrové třtiny a melasy tak vznikají zcela jedinečné rumy, které jsou bohaté na aroma a dominují svojí nezaměnitelné jemnou avšak plnou chutí.