Cihuatán Nantli 20y 40% 0,7l
Kód: 16149Související produkty
Detailní popis produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | RumRum 40% 0,7lTmavý rum 40% 0,7l Zobrazit další kategorieČerný rum 40% 0,7l Bílý rum 40% 0,7lSpiced rum 40% 0,7l Ochucený rum 40% 0,7l Rum 40% 0,7l 20 letRum 40% 0,7l 12 letRum 40% 0,7l 8 letRum 40% 0,7l 3 rokyRum 40% 0,7l 15 letRum 40% 0,7l 7 letRum 40% 0,7l 10 letRum 40% 0,7l 5 letRum 40% 0,7l 9 letRum 40% 0,7l 18 letRum 40% 0,7l 25 letRum 40% 0,7l 21 letRum 40% 0,7l ročník 1979Rum 40% 0,7l ročník 1982Rum 40% 0,7l ročník 1986Rum 40% 0,7l ročník 1987Rum 40% 0,7l 23 letRum 40% 0,7l 4 roky |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
? % alkoholu: | 40% |
? Objem: | 0,7l |
země původu: | El Salvador |
způsob zrání: | tropické |
vůně: | máslo, karamel, opečené mandle, skořicová brioška |
chuť: | kořeněné pekanové ořechy, opečený dub, hnědý cukr, mléčná čokoláda, kůže |
barva: | jantarová |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rumy Cihuatán jsou inspirovány stejnojmenným údolím v El Salvadoru. V údolí Cihuatán kdysi stálo stejnojmenné město. Bylo postaveno mayským kmenem, původními obyvateli, kteří zde žili mezi roky 900 a 1 200 n. l. Mayové byli prosperující společností, jíž tvořili mj. matematici, astronomové a obchodníci. V jejich touze po vědění a inovacích nalézají rumy Cihuatán svou inspiraci. Slovo „Cihuatán“ znamená v jazyce pipil, který je příbuzný aztéčtině, „zem za spící ženou“. Legenda praví, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, jež tamní půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě ty dnes tvoří dvě klíčové ingredience rumů Cihuatán.
El Salvador je jedna z nejmenších zemí světa, která nemá jako jediná ze zemí Střední Ameriky přístup ke Karibskému moři. Celoročně zde panuje vesměs teplé, tropické počasí, které si lze vychutnat na nádherných plážích s tmavým pískem a vodou Tichého oceánu. Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběny ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v destilerii, jež byla založena roku 2004 a je jedinou palírnou v zemi. Je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Na každý krok výrobního procesu, od sazenic cukrové třtiny přes fermentaci a destilaci třtinového sirupu a melasy až po lahvování, se pečlivě dohlíží. Místní master blender, Gabriela Ayala, vymýšlí čarovné a jedinečné rumy inspirované mayským odkazem a ze sudů, ve kterých její výtvory odpočívají, nespustí zrak.