Cihuatan Indigo 8y 40% 0,7l
Kód: 7043Související produkty
Detailní popis produktu
Indigo byl vyroben k poctě mayskému bohu deště Tlaloc. Název je inspirován modrou barvou, která se dříve vyráběla z květů indigovníku. Jde o posvátnou barvu boha deště a symbol El Salvadoru. Tyto symboly jsou vyobrazené i na etiketě lahve: bůh deště , který má podobu dešťového mraku, spící žena a had, posvátné zvíře Mayů a symbol moudrosti.
Indigo je lehký rum, který zrál minimálně 8 let systémem solera v sudech z amerického bílého dubu, které předtím obsahovaly bourbon. Chuťový profil se vyznačuje tóny vanilky, tmavé čokolády, lískových ořechů, cappuccina, mléčného karamelu a citronové trávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | RumTmavý rum 40% 0,7l |
---|---|
Hmotnost: | 1.7 kg |
? % alkoholu: | 40% |
? Druh rumu: | Tmavý rum |
? Objem: | 0,7l |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rumy Cihuatán jsou inspirovány stejnojmenným údolím v El Salvadoru. V údolí Cihuatán kdysi stálo stejnojmenné město. Bylo postaveno mayským kmenem, původními obyvateli, kteří zde žili mezi roky 900 a 1 200 n. l. Mayové byli prosperující společností, jíž tvořili mj. matematici, astronomové a obchodníci. V jejich touze po vědění a inovacích nalézají rumy Cihuatán svou inspiraci. Slovo „Cihuatán“ znamená v jazyce pipil, který je příbuzný aztéčtině, „zem za spící ženou“. Legenda praví, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, jež tamní půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě ty dnes tvoří dvě klíčové ingredience rumů Cihuatán.
El Salvador je jedna z nejmenších zemí světa, která nemá jako jediná ze zemí Střední Ameriky přístup ke Karibskému moři. Celoročně zde panuje vesměs teplé, tropické počasí, které si lze vychutnat na nádherných plážích s tmavým pískem a vodou Tichého oceánu. Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběny ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v destilerii, jež byla založena roku 2004 a je jedinou palírnou v zemi. Je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Na každý krok výrobního procesu, od sazenic cukrové třtiny přes fermentaci a destilaci třtinového sirupu a melasy až po lahvování, se pečlivě dohlíží. Místní master blender, Gabriela Ayala, vymýšlí čarovné a jedinečné rumy inspirované mayským odkazem a ze sudů, ve kterých její výtvory odpočívají, nespustí zrak.