Cihuatán Folklore Single Barrel Salud 16y 55,4% 0,7l
Kód: 14041Související produkty
Detailní popis produktu
Cihuatan Folklore kolekce podtrhuje jedinečnou cestu, kterou vede mistr blender Gabriela Ayala. Folklore Vám předvede výběr jednotlivých sudů, které vyprávějí příběh vývoje v řemesle výroby rumu a umění v které se během let vyvinul.
Master blender Gabriela Ayala má 13 sudů, osobně vybraných ze soukromých sbírek, od klasického amerického dubu ex-bourbon až po unikátní povrchovou úpravu sudů Maya Ceiba. Každý sud obsahuje rum, který zrál minimálně 16 nebo 17 let. Tato kolekce je plněna do lahví v sudové síle.
Na zdraví!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rumy Cihuatán jsou inspirovány stejnojmenným údolím v El Salvadoru. V údolí Cihuatán kdysi stálo stejnojmenné město. Bylo postaveno mayským kmenem, původními obyvateli, kteří zde žili mezi roky 900 a 1 200 n. l. Mayové byli prosperující společností, jíž tvořili mj. matematici, astronomové a obchodníci. V jejich touze po vědění a inovacích nalézají rumy Cihuatán svou inspiraci. Slovo „Cihuatán“ znamená v jazyce pipil, který je příbuzný aztéčtině, „zem za spící ženou“. Legenda praví, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, jež tamní půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě ty dnes tvoří dvě klíčové ingredience rumů Cihuatán.
El Salvador je jedna z nejmenších zemí světa, která nemá jako jediná ze zemí Střední Ameriky přístup ke Karibskému moři. Celoročně zde panuje vesměs teplé, tropické počasí, které si lze vychutnat na nádherných plážích s tmavým pískem a vodou Tichého oceánu. Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběny ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v destilerii, jež byla založena roku 2004 a je jedinou palírnou v zemi. Je poháněna obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Na každý krok výrobního procesu, od sazenic cukrové třtiny přes fermentaci a destilaci třtinového sirupu a melasy až po lahvování, se pečlivě dohlíží. Místní master blender, Gabriela Ayala, vymýšlí čarovné a jedinečné rumy inspirované mayským odkazem a ze sudů, ve kterých její výtvory odpočívají, nespustí zrak.