Brugal Leyenda Edición 5 Aniversario 38 % 0,7l
Kód: 14436Související produkty
Detailní popis produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | RumRum 38% 0,7lTmavý rum 38% 0,7l Zobrazit další kategorieSpiced rum 38% 0,7l Rum 38% 0,7l 3 roky |
---|---|
Hmotnost: | 1.8 kg |
? % alkoholu: | 38% |
? Objem: | 0,7l |
země původu: | Dominikánska republika |
typ výroby: | melasa |
doba zrání: | 10 let |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie rumu Brugal se začíná psát v roce 1888, kdy Andrés Brugal Montaner, původem Katalánec, zákláda v Dominikánské Republice společnost Brugal & Company. Cesta Andrése Brugala započala v druhé poloviny 19. století, kdy se vypravil hledat kvalitní cukrovou třtinu. Nejdříve se chvíli usadí na Kubě, kde se učí, jak vyrábět vysoce kvalitní rum. Nakonec ale z Kuby vyráží do Puerto Plata na severu Dominikánské Republiky, právě založení značky Brugal v roce 1888 je spojován jako začátek výroby rumu na tomto ostrově. Dnes to je již více než 130 let od počátku výroby a pořád je značka Brugal vedená rodinou zakladatele. Aktuálně si tento rum můžete dopřát ve více než 40ti zemích po celém světě.
Brugal se proslavil především výrobou velice čistých rumů. V palírně se totiž využívá především kontinuální destilační kolona, která produkuje velice čistý destilát, který je chuťově méně výrazný, nicméně o to víc chutě rum sbírá právě v procesu staření v sudech. Dalším klíčem k úspěchu jsou vlastní plantáže na jihu země, vedle kterých je umístěna další palírna, není tedy třeba třtinu převážet, ale ihned se zpracovává, tento způsob výroby zaručuje taktéž vysoce kvalitní rum.
Nesmírně důležité je tedy staření rumu Brugal. Potřeba podotknout, že do rumu se nepřidávají žádné umělé aroma, sladidla apod. Chuť rumu tedy musí vzniknout naprosto přírodní cestou. Důležitý je tedy výběr vhodných sudů, používají se jak sudy po bourbonu, či sherry a mnoho dalších, ostatně ve sklepech palírny Brugal najdete více než 200 000 sudů.
Všechny rumy Brugal vznikají mícháním neboli blendováním, různě starých rumů, z různých sudů. Neexistuje žádná kniha receptů, master blendeři si recepty předávají z pokolení na pokolení a pečlivě stráží recepturu každého rumu. Díky vysokým teplotám v Puerto Plata rum získá opravdu výraznou chuť ze sudů. Brugal proslul především jako rum s velice vyváženou chutí, vděčí za to především letitým zkušenostem s výrobou. Většina rumů Brugal je stařených do 8 let metodou solera. Nicméně při příležitosti stého založení značky Brugal vznikl velice prémiový Brugal 1888, který prošel dvojím stařením, který se stal ukázkou umu palírny Brugal.