Grešík Agar 20 g
Kód: 7055Detailní popis produktu
Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Složení: přípravek z mořských řas Gelidium sp.
Návod: Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce. Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut. Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přísady na vaření a pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
Průměrné výživové údaje ve 100 g: | |
energetická hodnota (kJ): | 701,4 |
tuky (g): | 0 |
sacharidy (g): | 83,9 |
cukry (g): | 0 |
bílkoviny (g): | 0 |
sůl (g): | 0,25 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Valdemar Grešík - Natura vznikla již v roce 1990 a dnes patří mezi přední české výrobce bylinných čajů, ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin, potravinových doplňků, ale mimo to se věnuje i lihovarnické činnosti.
Lihovar disponuje nejmodernější měděnou destilační kolonou, na které lze dosáhnout vysoké kvality destilátu. Výhodou měděné kolony je daleko nižší obsah škodlivých látek v destilátu oproti nerezovým kolonám, což je potvrzeno odbornými studiemi.
Ovoce pochází ze sadů Českého středohoří, o které se pán Grešík a jeho kolegové poctivě starají. Nacházejí se zde jak staré odrůdy jabloní a hrušní, tak postupně i nové stromky.