Wild Turkey 81 proof 40,5% 0,7l
Kód: 749Související produkty
Detailní popis produktu
Wild Turkey je bourbon zrající 6 až 8 let, což je výrazně delší doba, než která je zákonem stanovena pro výrobu bourbon whiskey a po kterou staří svoje bourbony ostatní výrobci. Aby Wild Turkey získal svoji jedinečnou a charakteristickou chuť, používá se k výrobě tajná směs kukuřice a kvalitních obilovin. Následně destilát zraje v nových, opálených dubových sudech na nejvyšší stupeň zvaný "aligátor", kdy je povrch dřeva silně opálen a popraskán a připomíná právě kůži aligátora.
Barva: plná jantarová.
Aroma: bohaté a vyvážené aroma ovocného charakteru s vůni dubového sudu a karamelovými podtóny.
Chuť: mírně nasládlá po karamelu, vanilce a hrušce.
Závěr: dlouhý, dostatečně suchý s tóny dřeva a bílého pepře.
Složení: bourbon whiskey.
Vyrábí: Wild Turkey.
Doplňkové parametry
Kategorie: | DestilátyWhisky stáří 6 let, 0,7l, 40,5% |
---|---|
Hmotnost: | 1.7 kg |
? % alkoholu: | 40,5% |
? Objem: | 0,7l |
? Stáří whisky: | 6 let |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie značky sahá až do roku 1855, kdy bratři James a John Ripy dorazili do Kentucky a usadili se na úpatí kopce, kterému se dnes říká Wild Turkey Hill. V roce 1893 byla jejich whiskey vybrána jako nejlepší mezi čtyřmi stovkami vzorků a následně reprezentovala Kentucky na světové výstavě. Trvalo to až do roku 1940, kdy tento bourbon dostal svůj dnešní název - Wild Turkey. Tehdejší ředitel palírny Thomas McCarthy vyrážel se svými přáteli na každoroční lov divokých krocanů (Wild turkey) a samozřejmě si sebou vzal několik lahví bourbonu. Když se o rok později všichni dožadovali, aby znovu přivezl ten výtečný „Wild turkey bourbon" byl název na světě. Od tohoto okamžiku se značka Wild Turkey stala známou po celém světě.
Bourbon Wild Turkey se již více než 150 let vyrábí stejným způsobem za použití surovin nejvyšší kvality s mimořádně dlouhou dobou zrání v dubových sudech, které jsou ručně vyráběny v Kentucky. Aby dostal svoji charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, jsou sudy před použitím vypáleny na nejvyšší stupeň zvaný „aligátor", kdy je povrch dřeva silně opálen a popraskán a připomíná právě kůži aligátora. Aby byla zajištěna vysoká kvalita,jsou sudy použity vždy jen jednou a následně prodány na výrobu jiných whiskey.