Jack Daniel's 40% 1l
Kód: 175Související produkty
Detailní popis produktu
Výrobní proces whiskey Jack Daniel´s zůstal od založení palírny nezměněn. Základní složky kukuřice, žito a ječmenný slad jsou míchány s neželezitou pramenitou vodou z Lynchburgských jeskyň a destilovány. Následně destilát překape přes třímetrovou vrstvu uhlí z javoru cukrodárného, který whiskey dává její typické kouřové aroma a jemnost. Whiskey se stáčí do vypálených dubových sudů a nechává se zrát.
Zajímavé koktejly najdete v našem článku: Koktejly s Jack Daniel's.
Podívejte se co říka o Jack Daniel's Jeff Arnett - sedmý Master Distiller u Jack Daniel's.
zdroj: www.jackdaniels.com, titulky www.panalfred.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | DestilátyAmerická whiskey 40% 1lWhisky 40% 1lZobrazit další kategorieWhisky stáří 4 roky, 1l, 40%Whisky stáří 12 let, 1l, 40%Whisky stáří 3 roky, 1l, 40% |
---|---|
Hmotnost: | 1.8 kg |
? % alkoholu: | 40% |
? Objem: | 1l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Legendy se rodí z pravdivých příběhů skutečných lidí. Lidí, kteří dokázali překročit vlastní stín a proměnit své sny a vize ve skutečnost. Jedním z těchto lidí byl i Jack Daniel, muž, který jednu z legend stvořil - Jack Daniel´s Tennessee Whiskey. A do tohoto podivuhodného příběhu můžete nyní nahlédnout i vy.
Lynchburg- malé městečko ve státě Tennessee se zhruba 360 obyvateli. Je to jediné místo, kde se Jack Daniel´s Tennessee Whiskey vyrábí a zároveň jediné místo, kde paradoxně stále trvá prohibice od roku 1909. Platí tu zákaz konzumace alkoholu ve veřejných prostorách a alkohol nepořídíte ani v obchodě. Jedině za bránou lihovaru Jacka Daniela tento tzv. suchý zákon neplatí.
Pan Jack Daniel se začal výrobě whiskey věnovat už ve svých sedmi letech, kdy přijal práci u luteránského pastora Dana Calla vlastnícího i lihovar. V roce 1863 u pastora převážilo duchovno nad whisky, a proto nabídl tehdy 13letému Jackovi, aby po něm výrobu whisky převzal. Ten se prozíravě chopil příležitosti a postupně se mu podařilo z malé lokální značky vytvořit celosvětový fenomén. Nejprve přesunul lihovar k prameni vody vytékajícímu z vápencové jeskyně v Lynchburgu. Tato voda měla jen 13 °C a především neobsahovala železo, největšího nepřítele whisky. O několik let později, přesněji v roce 1866, si svůj lihovar jako první zaregistroval. Lihovar Jack Daniel´s je tak nejstarší americkou registrovanou palírnou. Tato palírna je centrem dění dodnes, právě tudy protéká každá kapka Jack Daniel´s Tennessee Whiskey.
Jack Daniel věřil, že „Každý den, kdy ji děláme, ji uděláme, jak nejlépe dovedeme.“ To pro něj znamenalo zjemňovat whisky kapku po kapce proléváním třímetrovou vrstvou dřevěného uhlí z javoru cukrodárného. Už po sedm generací se zjemňuje whisky Jack Daniel´s právě tak, jak to dělal pan Jack. Důvod je prostý: dodává jí to jedinečnou jemnost, na kterou si lidé u whisky Jack Daniel's zvykli a očekávají ji. Charcoal Mellowing dělá z Jack Daniel's to, čím je - Tennessee Whiskey, nikoli burbon. Vytváří bohatou chuť whisky ještě předtím, než plně dozraje v sudech vlastní výroby. Ano, je to náročný proces, který vyžaduje zvláštní pozornost a činí výrobu whisky Jack Daniel´s o trochu nákladnější. Ale pan Jack by to jinak nechtěl.
Chtěli byste vědět víc o historii Jack Daniel's? Přečtěte si náš článek 150 let s Jack Daniel's.