Zajímavosti a recepty, Strana 4
Dnes se podíváme v našem blogu podrobněji na téměř nejznámější ovocnou pálenku – Hruškovici. Tento čirý ovocný destilát se stává jednou z nejoblíbenějších a hojně vyhledávaných lihovin především směrem na západ. Hruškovice je oblíbená především díky své podmanivé vůní a čistotě. Hned v úvodu ...
Dnes se v našem blogu podíváme na recept jak si vyrobit vlastní bylinný likér. Likér je alkoholický nápoj, zpravidla nasládlé chuti, který se připravuje luhováním bylin, či jiných surovin, přímo v lihu. Likéry jsou vskutku historický nápoj a jejich vznik se datuje až do 13. století, kdy se oddělil...
Tato choulostivá a nepříliš vzhledná rostlina je ceněna hlavně pro své léčivé účinky. U nás se volně nevyskytuje, ale pouze pěstuje. Má příjemnou, trochu citronovou vůni a chuť velmi podobnou medu, podle níž také dostala pojmenování. V dnešní době je velmi populární díky svým schopnostem uklidnit or...
Pampeliška je cennou léčivou rostlinou vyhledávanou lidmi s potížemi se žlučníkem a játry. Čerstvé stvoly květů pomáhají při chronickém zánětu jater. Pomáhá i při cukrovce a lidem, kteří jsou stále nemocní a unavení. Pampeliška však pomáhá i při jiných chorobách. Odstraňuje svrbění kůže, lišeje a vy...